Belgische advieskantoren richten samen nieuw fintechbedrijf op

Ondernemersnieuws 1 min

Tim Bottelbergs, CEO van AI-GUST

Advieskantoren BDO België, Van Havermaet en Vandelanotte hebben samen AI-GUST opgericht, een nieuwe Belgische AI-speler die alle boekhoudsoftwarepakketten en andere bronnen bundelt tot de grootste financiële datavijver van het land. De fintech start-up zal hier artificiële intelligentie op loslaten om automatisch financiële adviezen, trends en benchmarks te formuleren voor de bedrijfswereld.

“We ontwikkelen enerzijds een nieuw platform dat loongegevens, gedetailleerde verkoopcijfers, energieverbruik, klantendata en andere bronnen bundelt”, aldus Tim Bottelbergs, CEO van AI-GUST. “Anderzijds zullen intelligente algoritmes hier automatisch trends uit detecteren, adviezen formuleren of vergelijkende studies uitdokteren. Zo komt meer tijd vrij voor accountants om beter en persoonlijk advies te geven.”

“We hebben met AI-GUST de ambitie om een groot ecosysteem rond financiële data in België te bouwen”, vult Peter Van Laer, CEO van BDO België, aan. “We hebben de financiële knowhow en bundelen die met de nodige digitale kennis en AI-competenties om bedrijven nog beter en meer gericht advies te kunnen leveren. De sleutel is samenwerken: bedrijfsdata beveiligd en geanonimiseerd samenbrengen verhoogt de performantie van de algoritmes.”

De maatschappelijke zetel van AI-Gust komt in Leuven. Niet toevallig, want zo kan het nieuwe fintechbedrijf voordeel halen uit de aanwezigheid van de universiteit voor het aantrekken van computerwetenschappers, data-ingenieurs, frontend-ontwikkelaars en software-ingenieurs. Binnen het jaar rekent AI-GUST op een tiental medewerkers.

BDO België van havermaet vandelanotte peter van laer tim bottelbergs