Gentse scale-up Cloudalize haalt 5 miljoen euro op

Ondernemen 1 min

Cloudalize founders Benny Willen (links) and Jeffrey Meesemaecker. Foto: © Jonas Lampens

De Belgische scale-up Cloudalize heeft met behulp van de EIT Digital Accelerator vijf miljoen euro opgehaald bij onder meer de Chinese investeerder Horizons Ventures. Met deze Series A-financiering wil het cloudplatform bedrijf wereldwijd uitbreiden, te beginnen op de Amerikaanse en Aziatische markt.

"Dit vergroot ons momentum"

Het bedrijf wil met de financiering zijn verkoopnetwerk uitbreiden en meer technische specialisten inhuren. “We willen opschalen om aan de toenemende wereldwijde behoefte voor onze producten en diensten te voldoen met een focus op de Amerikaanse en Aziatische markt”, zegt Benny Willen, CEO en medeoprichter van Cloudalize. “We zijn erg opgewonden met Horizons Ventures als een nieuwe investeerder. De financiële en strategische steun van deze ervaren belegger stimuleert zowel onze marktkansen en vergroot ons momentum als bedrijf.”

Het cloudplatform biedt klanten schaalbaar vermogen voor grafische processor units (gpu's). Deze desktop-as-a-service(DaaS)-oplossing helpt architecten en constructiebedrijven om gpu-gedreven applicaties op elk apparaat te draaien. Vastgoedspelers kunnen Cloudalize bijvoorbeeld gebruiken om een virtuele simulatie van een toekomstig gebouw te tonen.

In de financieringsronde heeft Horizons Ventures vier miljoen euro geïnvesteerd. “Het team van Cloudalize heeft een veelzijdig GPU-virtualisatieplatform gebouwd dat toepasbaar is in diverse industrieën en voor diverse applicaties. We zijn erg verheugd om samen te werken met het Cloudalize team om de wereldwijd groeiende vraag naar GPU gebruik aan te wakkeren”, vertelt Jonathan Tam, partner van Horizons Ventures. Het resterende miljoen komt van al bestaande investeerders van Cloudalize.

Cloudalize, opgericht in 2011 en 24 technische specialisten in dienst, breidt erg snel uit. Het bedrijf heeft eerder ook al 4,5 miljoen euro aan financiering opgehaald. Cloudalize heeft kantoren in Gent, Amsterdam, Londen, Iasi (Roemenië) en het Amerikaanse Burlingame.

Ondernemen bloovi redactie scale-up cloudalize