Inspiratie nodig voor een leuke activiteit met de kinderen? Deze Belgische app zet je alvast op weg:

Ondernemen app 2 min

Elke ouder heeft het al eens meegemaakt: met het weekend in aantocht of de schoolvakantie die eraan komt, wil je een leuke uitstap met de kinderen plannen. Alleen ontbreekt de inspiratie. Voor wie wel vaker in dit schuitje zit, komt PARC als een geschenk uit de hemel. Deze gratis app, bedacht door twee jonge Vlaamse moeders, fungeert als een soort parent community (vandaar ook de naam) voor ouders die de vaak overvolle agenda van hun oogappels beter willen beheren en ook delen met anderen. Sinds kort is er dus ook de nieuwe feature, met honderden leuke adresjes voor de meest uiteenlopende activiteiten die het label 'kindvriendelijk' verdienen.

Herkenbaar probleem

Sinds de lancering in september vorig jaar werd PARC, gratis beschikbaar voor iOS en Android, ruim 7.000 keer gedownload en deelden de gebruikers al meer dan 20.000 kindvriendelijke activiteiten. Het succes van deze app valt grotendeels te verklaren door het feit dat ze een oplossing biedt voor een ‘probleem’ waar veel gezinnen met jonge kinderen wel eens mee te maken krijgen. Week na week duikt hetzelfde scenario op: zoonlief moet naar de voetbaltraining worden gebracht, de dochter naar het ballet, en nog een ander kind dient tijdig op de muziekschool te geraken. Om maar te zwijgen van de jeugdbeweging, het feit dat ze ook al eens bij vriendjes gaan slapen en de vele uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes van klasgenoten.

Sociaal netwerk van jonge ouders

Jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts, zelf jonge moeders en beiden afkomstig uit Antwerpen, waren het vele geregel met de agenda's van hun kinderen meer dan moe. Op een blauwe maandag, letterlijk op een bankje in het park, vatten ze daarom het plan op om een app te bedenken. Hun missie? De meest gebruiksvriendelijke ouderapp in de hele wereld maken! In het najaar van 2017 kon PARC eindelijk in de markt worden gezet. Als onervaren ondernemers kon het duo daarbij rekenen op de steun van accelerator Start it @KBC.

PARC laat ouders toe de vele activiteiten van hun kind(eren) netjes te plannen, waardoor ze ook steeds het overzicht behouden. Handig is dat ze die kalender via een gesloten groep ook kunnen delen met andere ouders. Je laat bijvoorbeeld weten dat jouw kind ook mee op kamp gaat of vraagt of nog iemand interesse heeft in een beurtrol om de kinderen te brengen en/of af te halen van de sportclub. Er is eveneens een chatfunctie die zorgt voor een nog vlotter communicatieverkeer via de app.

Nieuwe feature voor leuke adresjes

Recent werd een nieuwe feature aan de app toegevoegd: wie klikt op de button ‘Adresjes’ krijgt een resem tips voor allerlei kindvriendelijke activiteiten (onderverdeeld in drie categorieën: Doen, Eten & Drinken en Winkelen) in België en Nederland voorgeschoteld. Intussen zijn dat er al vele honderden en de lijst wordt elke week langer aangezien de gebruiker zelf nieuwe activiteiten kan toevoegen.

“Binnenkort willen we ook organisaties en bedrijven achter leuke, kindvriendelijke plekken (denk aan theaterzalen, sportclubs, speeltuinen, musea,…) de kans geven om hun kalenders te delen via PARC”, laten de initiatiefneemsters weten. Of hoe een uitje plannen met je kroost of het plannen van hun agenda ineens 'a walk in the park' wordt...

Ondernemen