Is de iPhone X écht 'amazingly fast'? De eerste benchmarks geven een flinke hint:

Innoveren 1 min

Apple keynotes zijn doorgaans doorspekt met buzzwords zoals 'amazing', 'incredible', 'superb', 'best ever' en 'incredibly good' en zorgen vaak voor de nodige hilariteit op het internet. De grote vraag is of de iPhone X écht amazing is, of net niet. Ondanks dat we het pas zeker zullen weten in november, zijn al enkele pittige details opgedoken over de rekenkracht van Apple's nieuwste vlaggenschip.

Momenteel een pak krachtiger dan eender welke Android

Op de website Geekbench gingen deze week plots de poppen aan het dansen. Iemand had immers een snelheidstest uitgevoerd van de iPhone 10,5 (codenaam van de iPhone X , nvdr). De resultaten gingen als een lopend vuurtje het internet rond. Wat blijkt? De iPhone X is inderdaad supersnel. Meer zelfs: de iPhone X lijkt een pak krachtiger te zijn dan eender welke Android-smartphone op de markt. Hieronder een overzicht van de huidige drie snelste Android-toestellen van het moment. Hoe hoger de score hoe beter:

  • Samsung Galaxy S8:  2024 single, 6279 multi
  • OnePlus 5: 1932 single, 6495 multi
  • Huawei P10: 1865 single, 5973 multi

Sneller dan een laptop

De iPhone X daarentegen lijkt een score te halen van 4061 aan single-core snelheid en een score van 9959 op multi-core vlak. Een monsterscore. Bovendien lijkt de processorkracht van de iPhone X ook sneller te zijn dan de iPad Pro, de nieuwste MacBook Air en zelfs de nieuwste MacBook Pro. De iPhone X is daarmee iets sneller dan een laptop die in hetzelfde jaar gelanceerd werd.

Hieronder de scores:

  • iPad Pro 10.5-inch: 3558 single, 9133 multi
  • MacBook Air (2017): 3126 single, 5935 multi
  • MacBook Pro 13-inch (2017 Core i5): 4342 single, 9194 multi

Een belangrijk weetje: CPU-benchmarks zeggen niet alles, maar geven wel een stevige indicatie. De vraag die wellicht bij heel wat mensen leeft: is die snelheid de startprijs van de iPhone X (Vanaf € 1.159, nvdr) waard? Wel, wij weten het ook niet ;-)

Bron: Geekbench.com

Apple Innoveren iPhone X bloovi redactie