Netlog-founders zetten schouders onder Gentse app voor Bitcoin-beleggers

Innoveren 1 min read

Opus Labs, een tech start-up uit het Gentse, stelt vandaag een eerste product voor: Delta - Cryptocoin Portfolio. Delta is een gratis iOS & Android applicatie die het voor beleggers in Bitcoins en andere cryptocurrencies een stuk eenvoudiger en overzichtelijker maakt om de evolutie van hun investeringen op te volgen.

Verschillende cryptocoins managen vanuit één app

“In tegenstelling tot de traditionele brokerages is het investeren in verschillende cryptovaluta nogal een kluwen van allerhande zogenaamde ‘exchanges’ die je moet managen”, zegt Nicolas Van Hoorde, een van de oprichters en verantwoordelijk voor het product en design. “Een app zoals Delta is dus echt wel noodzakelijk van zodra je iets verder gaat kijken dan Bitcoin alleen.” Delta ondersteunt meer dan 2000 verschillende cryptocurrencies en laat gebruikers ook toe om coins die nog in oprichting zijn (ICO), toe te voegen als investering.

Netlog-founders zetten mee schouders onder app

Opus Labs en Delta worden getrokken door een team van vijf, waaronder ervaren techondernemers Lorenz Bogaert en Toon Coppens. “Door de snelle opkomst van honderden cryptocurrencies naast de Bitcoin konden we zelf amper nog onze beleggingen opvolgen”, begint Bogaert. “Delta is onze eerste stap in blockchaingerelateerde technologie”, vult Coppens aan. “We verwachten dat we op relatief korte tijd veel verder zullen gaan dan enkel portfoliobeheer.”

Er zijn eveneens verschillende extra features op komst, zoals de mogelijkheid om meerdere portfolio's te beheren alsook een uitgekiemde desktop applicatie. Delta is gratis te downloaden via de Google Play Store voor Android en via de Apple App Store voor iOS.

Innoveren bloovi redactie Opus Labs