Straf: Nederland krijgt een eigen Netflix Original-serie

Marketing 1 min

Op een Vlaamse Netflix Original-serie is het nog even wachten, maar onze Noorderburen krijgen er binnenkort wel al eentje. Dat vertelde Allie Goss, VP Netflix Originals, alvast aan NOS. Nederland is niet het eerste Europese land dat een eigen serie krijgt: onder andere Duitsland, Frankrijk en Denemarken kregen ook al een Netflix Original voorgeschoteld.

Steeds meer Europese producties

Dat Netflix voor steeds meer landen Netflix Originals draait, is geen toeval. De mediagigant is in sneltempo bezig aan een internationalisering, waarbij er ook steeds meer Europese series geproduceerd worden. En dat is broodnodig, want meer dan de helft van hun 117 miljoen abonnees woont niet in de VS. Daarom verschenen er vorig jaar al vijftien Europese Netflix Originals. Dit jaar worden er zelfs nog meer verwacht.

Over wat de serie gaat en wanneer we die mogen verwachten, is nog niet duidelijk. Wat wel al geweten is, is dat Netflix de hoofdinvesteerder is en de serie exclusief op het platform te bekijken zal zijn. Een groot verschil met het Belgisch-Nederlandse Undercover, een serie waar Netflix ook aan bijdraagt. Maar daar heeft vooral de VRT de touwtjes in handen. De serie zal dan ook als eerste te zien zijn op de VRT en niet op Netflix. Daarom valt Undercover géén Netflix Original te noemen.

Wanneer er een Belgische Netflix Original zal komen, valt moeilijk te voorspellen. Als we er ons al ooit aan mogen verwachten, gezien ons kleine landje nu niet meteen prioritair is voor zo’n wereldspeler. Momenteel zullen we ons tevreden moeten stellen met Undercover.

Marketing bloovi redactie netflix