Vijf op een rij: een blik in het leven van Ludwig Dumont

Ondernemen 2 min

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Ludwig Dumont, co-founder en CEO van de Antwerpse start-up Contento die kmo's ondersteunt met slimme social media marketing software.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik kan er volop van genieten om bij dageraad in de vrije natuur te gaan joggen. Meestal loop ik dan op intuïtie een grote toer rond een natuurdomein of langs een of andere rivierbedding. Tijdens zo'n loopsessie neem mijn smartphone nooit mee en probeer ik volledig op te gaan in het moment.”

Lopen vind ik persoonlijk ook een zeer toegankelijke sport. Je hoeft geen grote budgetten te investeren in abonnementen en het vergt geen uren voorbereiding. Loopschoenen aantrekken, deur achter je toe trekken en gaan met die banaan.”

Waaraan geef je graag geld uit?

“Mijn vrouw Elke en ik gaan zeer graag op reis en spenderen daar dan ook wat geld aan. Na drie jaar in San Francisco te hebben gewoond, is reizen zo goed als onderdeel geworden van ons DNA. Persoonlijk vind ik het een van de weinige dingen die je echt rijker maken. In april zijn we nog gaan hiken in een aantal Zuid-Afrikaanse natuurparken. De Drakensberg region is jaw-dropping spectaculair.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Ik vond 'The Power of Habit' van Charles Duhigg een zeer goed boek. Het is best absurd te zien hoe we als mensen enorm terugvallen op bepaalde automatismes, for the better and for the worse. Momenteel liggen The Five Dysfunctions of a Team en China’s New Normal van Pascal Coppens op mijn virtueel nachtkastje.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“In België loopt heel wat ondernemerstalent rond en er zijn best veel jonge bedrijven die ik als beloftevol beschouw. Zo volg ik Smartbeam al een tijdje, omdat ik heel hard geloof in hun business én in het team.”

“Internationaal is het bedrijf Sonder enorm sterk bezig. Ik herinner me nog mijn eerste ontmoeting met Francis in 2015. Het was voor mij meteen duidelijk dat hij on a mission was. Vier jaar later heeft het bedrijf zich uitstekend weten te positioneren om dé nieuwe naam in de internationale hospitality industry te worden.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Ik ben enorm trots op het team van Contento. We zijn samen gestart en dankzij veel respect en weinig ego kunnen we nog allemaal samen door dezelfde deur. Het feit dat iedereen gelukkig is binnen het bedrijf vind ik essentieel. We doen er dan ook alles aan om het engagement en de happiness van onze mensen hoog te houden.”

Ondernemen startup start-up antwerpen social media KMO kmo's